Slide background
Slide background

CẤU TRÚC ” ĐỘC ĐÁO ” WRITING TASK 1 BAND 7.0

NGOC ANH IELTS chào tất cả các bạn! Trong Ielts writing  việc sử dụng những cấu trúc câu nâng cao là một cách tốt để các bạn có thể bù đắp cho lỗi ngữ pháp của mình Bạn dùng cấu trúc nào để miêu tả số liệu trong Writing task 1 ? Liệu Writing task 1 của bạn có đang quá nhàm chán vì những mẫu câu đã được sử dụng lặp đi lặp lại và các cấu trúc đơn điệu không được đánh giá cao bởi các giám khảo.Hôm nay, NGOC ANH IELTS sẽ giới thiệu với các bạn những cấu trúc câu độc đáo để các bạn tham khảo nhé!

So sánh 2 thông tin trong cùng một câu 

  • While – Ex: While there are 5 million miles of train lines in the USA, there are only 3 million in UK.
  • Whereas – Ex: Whereas the majority of the Chinese prefer to travel to work by train, only a small minority of the German do.
  • Although – Ex: Although 15% of the Chinese read novels, only 5% of the German do.

So sánh thông tin giữa các câu với nhau 

  • In contrast – Ex: The most popular form of holiday among the Welsh was self-catering with over 70% choosing to cook for themselves. In contrast, only 15 % of the German chose this form of vacation and motel accommodation was much more popular at 58%.
  • In comparison – Ex: Almost 50% of the Japanese, Scots and German Irish chose to stay in a hotel for their holiday. In comparison, staying in self-catering accommodation was much less popular with around 19% of people choosing this.
  • On the other hand – Ex: It is clear that a majority of the Vietnamese chose to stay in resort for their holiday. On the other hand, there was an exception to this because over 50% of Chinese opted for self-catering accommodation.

So sánh hơn với more/less hoặc fewer

Khi muốn viết cái gì đó ít hơn, nhiều hơn những thứ còn lại, bạn sẽ nghĩ ngay đến cấu trúc so sánh hơn.

  • More than – Ex: 15% more boys chose to read books than go to the coffee shop.
  • Fewer/less – Ex: Fewer mobiles phones were bought in 2010 than 2011
    Less oil was consumed in 2010 than 2011.

So sánh nhất với most/ least hoặc fewest

Trong tất cả các dạng biểu đồ Task I, luôn có điểm/ mốc cao nhất, thấp nhất của một xu hướng nào đó. Vì thế so sánh nhất luôn luôn được sử dụng.
Ex: The most popular form of entertainment in the USA was going to the coffee shop.
The least common form of transport was taking a bus

CHÚC CÁC BẠN THÀNH CÔNG!

 

HOTLINE: 0934483811